Gevulde karbonade met pruimen

Gevulde karbonade met pruimen

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Gevulde karbonade met pruimen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 700 g sperziebonen (schoongemaakt)
    • 1 tl gemalen kaneel
    • 1 ui (in halve ringen)
    • 100 g crèmepaté
    • 4 el olijfolie
    • 1 kg vastkokende aardappelen (geschild)
    • 4 ribkarbonades
    • 6 pruimen (in kwarten)
    • 4 cocktailprikkers
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in een bodem water met zout in 20 minuten gaar.

  2. Snijd de karbonades als een zakje in en vul met de paté. Sluit het vlees met een prikker en bestrooi met zout en peper. Verhit in een koekenpan 2 eetlepel olijfolie. Bak de karbonades in 10 minuten gaar.

  3. Kook de sperziebonen in 6 minuten beetgaar.

  4. Giet de aardappelen af en snijd ze in stukken. Verhit in een koekenpan 2 eetlepel olijfolie. Bak de aardappelen in 6 minuten goudbruin.

  5. Neem het vlees uit de pan. Fruit de ui in het bakvet. Bak de pruimen 2 minuten mee. Voeg de kaneel en 75 ml water toe. Verwarm nog 1 minuut.

  6. Leg de karbonades met de pruimen en kaneeljus op 4 borden. Serveer met de aardappelen en sperziebonen.