Gevulde kipfilet met geroosterde peentjes

Gevulde kipfilet met geroosterde peentjes

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Gevulde kipfilet met geroosterde peentjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 tl grof zeezout
    • 1 kg vastkokende aardappelen (schoongeboend)
    • 6 zongedroogde tomaatjes (in stukjes zeezout)
    • 4 takjes tijm
    • 4 kipfilets
    • 5 el olijfolie
    • bakplaat bekleed met bakpapier
    • 4 cocktailprikkers
    • 1 bosje bospeen
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

  2. Snijd het loof van de bospeentjes, schil ze met een dunschiller en halveer dikke penen in de lengte.

  3. Schep op de bakplaat de worteltjes om met 1,5 eetlepel olijfolie. Strooi er het zout over. Rooster de wortels in de voorverwarmde oven in ca. 25 minuten knapperig gaar.

  4. Snijd de aardappelen in partjes en kook ze 10 minuten.

  5. Maak in het dikke deel van de kipfilet een insnede en sla het vlees als een boek open. Verdeel er de tomaatjes over, klap dicht en zet vast met een cocktailprikker. Bestrooi de kipfilet met zout en peper.

  6. Verhit 1,5 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilet in 12 minuten bruin en gaar. 

  7. Verhit in een koekenpan de laatste 2 eetlepels olijfolie en bak de aardappelpartjes in 10 minuten goudbruin en gaar.

  8. Verdeel de aardappelpartjes met de kipfilet over 4 borden en leg er de peentjes bij.