Gevulde koek met rozijnen

Gevulde koek met rozijnen

Ik heb alle tijd Makkelijk Goedkoop

Gevulde koek met rozijnen

Ingrediënten voor 10 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g (+ wat extra)
    • 20 g
    • 0.25 l melk (lauw)
    • 80 g
    • 100 g rozijnen
    • rum
    • 2 eieren
    • 2 tl
    • 1 citroen (geraspte schil)
    • zout
    • poedersuiker
    • 400 g
    • 100 g margarine (+ wat extra)
    • 4 el margarine (gesmolten)
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Zeef de bloem in een mengkom en maak in het midden een kuiltje. Los de verkruimelde gist op in een scheutje warme melk. Roer de gistmelk en 2 theelepels suiker door de bloem met een vork. Laat afgedekt 15 minuten rijzen op een warme plek.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Week de rozijnen in een scheutje rum, vet de cakevorm in en bestuif met bloem.

  3. Voeg de zachte margarine, de eieren, de rest van de suiker, de vanillesuiker, de geraspte citroenschil en een snufje zout bij het gerezen beslag. Kneed tot een soepel deeg. Voeg melk toe tot het deeg zacht is, maar niet kleverig. Kneed de uitgelekte rozijnen erdoor. Laat afgedekt 30 minuten rijzen tot het volume verdubbeld is.

  4. Rol het deeg rechthoekig uit. Bestrijk met de confituur en rol op. Leg de cakerol in de bakvorm en smeer hem in met gesmolten margarine. Laat 10 minuten rusten en bestrijk opnieuw met gesmolten margarine. Zet 45 minuten in de oven. Laat even afkoelen in de vorm en verder op een rooster. Bestuif voor het serveren met poedersuiker.

Misschien vind je dit ook wel lekker!