Gevulde lamsrollade met citroen-aïoli

Gevulde lamsrollade met citroen-aïoli

Met slimme tip van Sandra Ysbrandy
Ik heb alle tijd Makkelijk Iets duurder

Gevulde lamsrollade met citroen-aïoli

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kg lamsschouder (ontbeend)
    • 50 g margarine (koud, optioneel)
    • peper en zout
    • 2 citroenen (geraspte schil en sap)
    • 10 gedroogde tomaten (in olie)
    • 1 ui (gesnipperd)
    • 2 eieren
    • 1 tl mosterd
    • 3 dl
    • 1 el witte wijnazijn
    • 2 dl
    • 15 el olijfolie
    • 50 g
    • suiker
    • 8 teentjes (6 gehakt, 2 geperst)
    • 6 takjes
    • 2 blaadjes
    • cayennepeper
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. 

  2. Laat de lamsschouder door de slager ontbenen tot een vlak stuk vlees. Hak 6 knoflookteentjes en pers 2 knoflookteentjes. Rasp de citroenschil en pers 1 citroen uit. Haal de naaldjes van de rozemarijn en snijd de tomaten in repen. Hak de ui fijn.

  3. Meng 3 teentjes gehakt knoflook, de geraspte schil van 1 citroen en de naaldjes van de rozemarijn met 3 eetlepels olijfolie en een snufje cayennepeper.

  4. Leg het lamsvlees open op het werkvlak en verdeel er het mengsel over. Laat 1 uur marineren.

  5. Verdeel de tomaatjes over het vlees. Breng op smaak met peper en zout. Rol op en bind vast met keukentouw. Braad de rollade rondom aan in olijfolie. Leg de rollade in een braadslee, onder aluminiumfolie.

  6. Bak de ui en 3 teentjes gehakt knoflook kort aan in olijfolie. Blus met de fond en de wijn, en roer de aanbaksels los. Overgiet het vlees met de jus. Zet 70 minuten in de oven.

  7. Maak ondertussen de aïoli. Mix 6 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel citroensap, de geraspte schil van 1 citroen, de eieren, de mosterd, 2 geperste knoflookteentjes, wat cayennepeper en zout.

  8. Neem het vlees uit de braadslee en laat in aluminiumfolie gewikkeld nog even rusten in de oven.

  9. Zeef het braadvocht en klop er eventueel nog wat koude margarine door. Snijd de rollade in plakken en serveer met de citroen-aïoli.

  10. Tip van Sandra: verse kruiden als rozemarijn en laurier over? Maak er een bosje van, wikkel er een touwtje omheen en hang op z'n kop te drogen op een warme en droge plaats.

Lam met verse rozemarijn, de perfecte combinatie

Misschien vind je dit ook wel lekker!