Gevulde paprika met aardappelpuree

Gevulde paprika met aardappelpuree

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Gevulde paprika met aardappelpuree

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 rode paprika's
    • 8 gedroogde tomaten (in stukjes)
    • 300 g kruimige aardappelen
    • 100 g
    • 100 g groene olijven
    • 3 bosuitjes (in ringen)
    • 125 ml crème fraîche
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappelblokjes in weinig water met zout in 10 minuten gaar.

  2. Halveer de paprika's overlangs en snijd de zaadlijsten met zaadjes weg. Verwarm de oven voor op 200°C. Giet de aardappelen af en stamp ze met een stamper tot puree.

  3. Roer de crème fraîche, tomaatjes, olijven, bosui en de helft van de kaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Vul de paprikahelften hoog op met de puree, zet ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal en strooi de rest van de kaas erover.
  5. Bak de gevulde paprika's in de oven in 30 minuten goudbruin en gaar.
  6. Aantal kcal: 346 p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!