Gevulde paprika met gehakt en courgette

Gevulde paprika met gehakt en courgette

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Gevulde paprika met gehakt en courgette

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 250 g
    • 2 uien
    • 2 teentjes
    • 800 g
    • 1 ei
    • 2 el (of zoveel als nodig)
    • 1 tl Provençaalse kruiden
    • peper en zout
    • 4 rode paprika's
    • 100 g
    • 200 ml Knorr groentebouillon (van tablet)
    • 1 bakje champignon
    • 1 courgette
    • 1 el olijfolie
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Pel en hak de ui en de knoflook. Stoof ze glazig in olijfolie. Laat lichtjes afkoelen. 

  3. Meng het gehakt met de knoflook, ui, het ei en zoveel paneermeel als nodig. Kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout.

  4. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Vul ze met het gehakt en schik ze in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met de kaas en giet er de bouillon bij. Zet de gevulde paprika's 30 minuten in de oven.

  5. Borstel de champignons schoon en snijd ze in partjes. Snijd de courgette in kleine blokjes. Roerbak de groenten enkele minuten in olijfolie. Voeg de rijst toe en bak nog een minuutje verder.

  6. Serveer de paprika’s met de rijst.

Misschien vind je dit ook wel lekker!