Gevulde paprika's met couscous

Gevulde paprika's met couscous

Een recept van Foodblogger Mjamjam
Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Gevulde paprika's met couscous

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • 3 paprika's
    • 6 gedroogde perziken
    • 4 teentjes
    • 1 tl kurkuma
    • 1 tl kardemom (gemalen)
    • 0.25 tl kaneel
    • 0.5 tl komijn (gemalen)
    • 1 rode chilipeper (optioneel)
    • 0.5 bosje koriander
    • 1 blik kikkererwt (400 g)
    • 200 g (of naar wens)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de couscous zoals beschreven op de verpakking.
  2. Verwarm de oven voor op 180 ºC. (Als je een combimagnetron gebruikt haal het rooster er dan uit. Dit is makkelijker als je later de paprika’s er op moet leggen.)

  3. Meng alle kruiden met elkaar. Snijd de perziken in stukjes. Voeg de perziken en geperste knoflook tenen toe aan het kruidenmengsel. Meng dit goed door elkaar en zet opzij.
  4. Giet de kikkererwten af en doe ze in een kom. Snijd de rode peper in zo fijn mogelijke stukjes. Snijd de koriander fijn. Gebruik ook de stengels, die zijn gewoon eetbaar.
  5. Voeg nu het kruidenmengsel, de rode peper en de koriander toe aan de kikkererwten en meng ze goed door elkaar. Als de couscous klaar is voeg deze dan ook toe.

  6. Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg bakpapier op een bakplaat of rooster en leg hier de paprika’s op. Vul ze met het mengsel. Zet de paprika’s voor 30-40 minuten in de oven.

Niet zoveel tijd? Deze Gevulde puntpaprika's zet je in een handomdraai op tafel.

Lees ook: De kliekjes van meesterkok Angélique Schmeinck

Lees ook: De lekkerste 20 minuten recepten, vind je via het weekmenu

Bron: Mjamjam

Misschien vind je dit ook wel lekker!