Gevulde paprika's

Gevulde paprika's

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Gevulde paprika's

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 ui
    • 1 bosje platte peterselie
    • 2 Knorr Bouillonketeltjes (kip)
    • 4 rode paprika's
    • 100 g magere spekblokjes
    • 200 g
    • 150 g Parmezaanse kaas (geraspt)
    • 150 g tuinerwten uit de diepvries
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. 

  2. Pel en snipper de ui. Hak de peterselie fijn. Snijd het bovenste kapje van de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Breng de inhoud van het bouillonketeltje met 1 l water aan de kook en houd de bouillon warm.

  3. Bak de spekblokjes knapperig uit, schep ze uit de pan. Bak de ui op een matig vuur in het bakvet zacht en glazig. Voeg de rijst toe. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en voeg pas het volgende deel toe als het eerste deel helemaal door de rijst is opgenomen. Voeg de spekblokjes, de tuinerwtjes en de peterselie toe en schep alles goed om.

  4. Vul de paprika's met de risotto, zet de kapjes er weer op en zet de paprika's in een ingevette ovenschaal. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de paprika's in de voorverwarmde oven in ca. 30 minuten gaar.

Gevulde paprika’s maken? Dat lukt zeker met dit eenvoudige recept. Maak risotto met een geurige Knorr bouillon, bacon en doperwtjes en vul paprika's met deze smeuïge zelfgemaakte risotto. De oven doet de rest van het werk en je hebt in een half uur een heerlijk gerecht op tafel. Probeer deze overheerlijke met risotto gevulde paprika's maar eens.

Bron: Knorr

Misschien vind je dit ook wel lekker!