Gevulde pompoen

Gevulde pompoen

Ik heb alle tijd Makkelijk Iets duurder

Gevulde pompoen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g
    • 1 pompoen (hokkaido)
    • 2 el (gehakt)
    • 3 el pistaches (gepeld)
    • 1 ei
    • 50 ml (lauwe)
    • 1 plakje wit brood
    • 100 g
    • olijfolie
    • peper
    • zout
    • 600 g tomaten
    • 1 sjalot
    • 1 teentje knoflook
    • suiker
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de rijst gaar. Hak de pistaches.
  2. Week het brood in de melk. Knijp uit. Meng het gehakt met het brood, het ei, de peterselie, de rijst, peper en zout.
  3. Snijd de pompoen doormidden en lepel er de pitten uit. Vul beide helften met het gehakt en zet ze weer op elkaar. Zet in een ingevette ovenschaal en schuif 1 uur in de oven. Dek af met aluminiumfolie en zet nog een half uur in de oven.

  4. Spoel de tomaten en snijd in stukjes. Pel en snipper de sjalot en de knoflook, stoof ze glazig in olijfolie. Doe er de tomaten en de suiker bij. Laat 15 minuten sudderen.

  5. Neem de pompoen uit de oven en snijd in stukken. Serveer met de tomatensaus.

Makkelijker dan je denkt!

Misschien vind je dit ook wel lekker!