Gewokte sajoerboontjes met ham en noedels

Gewokte sajoerboontjes met ham en noedels

Snel klaar Erg makkelijk Goedkoop

Gewokte sajoerboontjes met ham en noedels

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 250 g Conimex woknoedels
    • 1 el Conimex Ketjap Asin
    • 2 el Conimex wokolie
    • 800 g sperziebonen
    • 2 uien
    • 300 g hamblokjes
    • 1 pakje Conimex Romige Kokosmelk
    • 1 bakje Conimex Boemboe Sajoer Boontjes
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de noedels met 1 eetlepel Ketjap Asin gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Trek ze na 1 minuut koken uit elkaar. Giet de noedels af in een vergiet, spoel ze kort met koud water af en laat ze goed uitlekken.

  2. Maak ondertussen de sperziebonen schoon, halveer en was ze. Pel en halveer de uien en snijd ze in smalle halve ringen.

  3. Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 eetlepels wokolie in en wok hierin de sperziebonen en uien 10 minuten. Roerbak dan de ham 2 minuten mee. Voeg de kokosmelk, 1 dl water en de Boemboe Sajoer Boontjes toe en laat het 3 minuten pruttelen.

  4. Schep de afgekoelde noedels door het mengsel en warm het nog een paar minuten goed door. Verdeel de gewokte sajoerboontjes met ham en noedels over 4 borden.

Dit recept noedels met wordt in het engels uitgesproken als noodles. De sajoer boontjes van sperziebonen en een boemboe Conimex vullen dit gerecht met zalige smaak aan.

Bron: Conimex

Misschien vind je dit ook wel lekker!