Gewokte zalm met ketjap-citroensaus

Gewokte zalm met ketjap-citroensaus

Snel klaar Erg makkelijk Duur

Gewokte zalm met ketjap-citroensaus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 400 g
    • 1 citroen
    • zout en peper
    • 1 grote spitskool
    • 400 g zalmfilets
    • 4 el Conimex Ketjap Manis
    • 2 el Conimex wokolie
    • 4 el bladpeterselie (fijngehakt)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht vervolgens uit. Was en snijd de spitskool in smalle reepjes. Snijd de zalm in blokjes, meng ze met 2 eetlepels ketjap manis en laat ze 10 minuten marineren.

  3. Verhit een grote wok, schenk er wat wokolie in en wok hierin de zalmblokjes voorzichtig ca. 5 minuten. Voeg de rest van de ketjap, de citroenschil en naar smaak citroensap, wat zout en wat peper toe.

  4. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak hierin de spitskool 5 minuten. Breng de groente op smaak met een scheutje ketjap.
  5. Meng de rijst met de peterselie en verdeel over 4 borden. Schep de zalm en de spitskool ernaast.
  6. Variatietip: vervang de spitskool door paksoi of Chinese kool.

Heerlijke gewokte zalm met ketjap-citroensaus. De zalm marineer je met Conimex Ketjap Manis en maak je daarna op smaak met citroenschil en citroensap. Serveer samen met rijst met ketjap en peterselie.

Bron: Conimex