Kruidige speltcake met bosbessen en banaan

Kruidige speltcake met bosbessen en banaan

Een recept van Foodbloggers ThreeGirlsOneKitchen
Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Kruidige speltcake met bosbessen en banaan

Ingrediënten voor 16 personen
  • Voor 16 stukjes:

    • 125 g volkoren (spelt)meel
    • 4 eieren
    • 110 g (op kamertemperatuur)
    • 120 ml (plantaardige)
    • 125 g bosbessen (ontdooid of vers)
    • 2 bananen
    • 0.25 tl zout
    • 1.5 tl
    • kruiden (1 tl kaneel, 0,5 tl nootmuskaat, 0,5 tl kruidnagel)
    • 1 vanillestokje (het merg)
    • honing (eventueel)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 165 ºC. Vet een brownie bakblik in en bekleed de binnenkant met bakpapier.

  2. Mix de boter, merg van het vanillestokje en een snuf zout tot een romig mengsel. Voeg de eieren een voor een toe en mix dit goed door.
  3. Meng de speltbloem, bakpoeder en de specerijen door het beslag. Voeg vervolgens de melk toe en meng nogmaals kort door. Snijd één banaan in plakjes en spatel deze samen met de bosbessen door het beslag. Giet het beslag in de bakvorm.
  4. Snijd de andere banaan ook in 16 plakjes en verdeel deze over de bakvorm. Bak de cake in 30 tot 40 minuten gaar. Neem de cake uit de oven en laat deze aftellen. Druppel wat honing over de cake en snijd in 16 stukjes.

Misschien vind je dit ook wel lekker!