Gezonde rijstschotel met gehakt en paprika

Gezonde rijstschotel met gehakt en paprika

Snel klaar Erg makkelijk Goedkoop

Gezonde rijstschotel met gehakt en paprika

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 0.5 tl uienpoeder
    • 0.5 tl knoflookpoeder
    • 1 scheutje olijfolie en wat extra
    • 2 stuks paprika (geel + rood)
    • 1.5 tl gehaktkruiden (of zout en peper)
    • 1 rode peper (fijn gehakt)
    • 300 g
    • 3 bosuien
    • 350 g
    • 2 tl kurkumapoeder
    • 400 g gepelde tomaten
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Begin met het opzetten van een grote pan water voor de rijst. Snijd ondertussen de paprika’s, de bosuitjes, de rode peper in kleine stukjes.

  2. Als het water kookt, voeg je de rijst toe en bereid je deze volgens de bereidingswijze op het pak. Breng daarna het gehakt op smaak met gehaktkruiden of zout en peper. Giet een scheutje olijfolie in een grote (wok)pan en voeg het gehakt met de rode peper toe aan de pan. Strooi het uienpoeder en het knoflookpoeder over het gehakt. Bak dit ongeveer 3 minuten totdat het gehakt gaar is. Voeg nu de paprika en de bosui toe.

  3. Bak dit ongeveer 5 minuten totdat de paprika wat zachter is. Voeg nu de rijst toe en roer het geheel goed door zodat alle ingrediënten goed verdeeld zijn.

  4. Schep nu de gepelde tomaten in de pan en pak eventueel je spatel erbij om de gepelde tomaten wat in stukjes te ‘hakken’.

  5. Als laatste voeg je het kurkumapoeder toe en schep je nogmaals alles goed door. Laat het gerecht nog eventjes opwarmen en dan is het klaar om opgediend te worden!

Misschien vind je dit ook wel lekker!