Volkoren oliebollen

Volkoren oliebollen

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Volkoren oliebollen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 50 g appels (in stukjes in wat boem geschud)
    • 1 ei
    • snufje zout
    • 1 tl kaneel
    • 200 g rozijnen (in wat bloem geschud)
    • 25 g (gesmolten en weer op kamertemperatuur gebracht)
    • 550 ml (op kamertemperatuur)
    • 10 g lichtbruine basterdsuiker
    • 18 g
    • 500 g
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Begin met alle droge ingrediënten te mengen. Laat de appels en rozijnen nog even staan.
  2. Meng daarna de natte ingrediënten er goed doorheen en mix tot een glad beslag.
  3. Roer dan de appel en rozijnen erdoor.
  4. Laat het deeg 40 minuten rijzen op een warme, tochtvrije plaats, onder een vochtige doek en in een ruime kom.
  5. Maak met een ijslepel, die je vooraf even in de olie houdt, mooie ronde en even grote bolletjes deeg en laat die in het vet zakken.
  6. Als de oliebollen aan de onderkant bruin zijn, draaien ze meestal vanzelf om, maar het kan geen kwaad even te helpen als de eerste eenmaal is gedraaid.
  7. Frituur ze minstens een minuut of vijf, anders zijn de oliebollen niet goed gaar van binnen.