Glutenvrij oerbrood

Glutenvrij oerbrood

Ik heb alle tijd Makkelijk Goedkoop

Glutenvrij oerbrood

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • tl backing powder
    • 130 g boekweitmeel (ook voor het bestuiven)
    • 1 handvol zonnebloempitten (eventueel geroosterd in de oven)
    • 520 g oranje zoete aardappel
    • 1 hand sesamzaad
    • 1 handvol pompoenzaad (eventueel geroosterd in de oven)
    • 1 hand rozijnen of krenten
    • 1 handje lijnzaad
    • 2 el
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Verhit de oven op 180 graden.
  2. Snijd de zoete aardappel in stukken en laat 45 minuten zacht worden in een pan met kokend water (op een laag vuur).
  3. Pureer vervolgens in de keukenmachine.
  4. Meng in een kom alle overige ingrediënten en voeg de gepureerde aardappel hieraan toe.
  5. Kneed tot een mooi mengsel.
  6. Bestuif je handen en je werkblad met bloem en kneed een mooi brood van het mengsel.
  7. Leg dit op een met bakpapier beklede ovenplaat. Je kunt het ook in een ingevet cake blik bakken.
  8. Bak in de oven voor 45 minuten.
  9. Laat even afkoelen voordat je het snijd.

Misschien vind je dit ook wel lekker!