Glutenvrije bageldogs

Glutenvrije bageldogs

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Glutenvrije bageldogs

Ingrediënten voor 8 personen
    • 120 g
    • 100 g amandelmeel
    • 8 g xanthaangom
    • 15 g
    • 4 Unox Hotdogs
    • 2 eieren
    • 12 g sesamzaadjes
    • 12 g maanzaadjes
    • 6 g gebakken uitjes
    • 12 g
    • 6 g
Tussen 30 minuten en 1 uur

  1. Verwarm de oven voor op 200°C, en bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Doe de mozzarella en de roomkaas in een magnetronbestendige kom en verhit ze 1,5 minuut. Roer vervolgens alle kaas goed door elkaar en zorg dat alles goed gesmolten is.

  3. Doe het amandelmeel, 1 ei en de xanthaangom in een aparte kom. Meng dit alles goed door.

  4. Voeg de hete kaas aan het amandelmengsel toe en meng het doorelkaar tot een egaal deeg.

  5. Verdeel het deeg in 4 porties en rol het op tot bolletjes. leg de bolletjes op de bakplaat en rol ze uit met je handen tot ze ongeveer de lengte van 40cm hebben.

  6. Wikkel de hotdogs in het deeg. Klop vervolgens een ei los en smeer het ei met een kwastje over de hotdogs.

  7. Mix alle zaden en kruiden en doop de hotdogs in het kruidenmengsel.

  8. Leg de hotdogs weer op de bakplaat en bak ze mooi goudbruin in 20 minuten.

Misschien vind je dit ook wel lekker!