Glutenvrije polentakoekjes met gemengde salade & parmaham

Glutenvrije polentakoekjes met gemengde salade & parmaham

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Glutenvrije polentakoekjes met gemengde salade & parmaham

Ingrediënten voor 4 personen
    • 1 l bouillon (groente)
    • 225 g (maïsgriesmeel)
    • 150 g (Parmezaanse)
    • 350 g bonen (haricot verts)
    • 1 gele courgette (in reepjes)
    • 1 sinaasappel
    • 3 el
    • 2 el (rode wijn azijn)
    • 100 g hammen (parmaham, in reepjes)
    • 2 el kappertjes
    • 4 el (om te bakken)
Tussen 30 minuten en 1 uur

  1. Breng de bouillon in een soeppan aan de kook. Voeg de polenta langzaam, al roerende toe. Blijf roeren tot er een dikke pap ontstaat. Draai het vuur lager en kook de pap ± 10 min. Roer af en toe. 

  2. Schaaf met een dunschiller dunne plakjes van de helft van de kaas. Rasp de andere helft en meng deze door de polenta. Doe de polenta over in een kleine lage bakvorm en strijk uit tot een plak van ± 2 cm dik. 

  3. Laat de polenta afkoelen (30 min.) en snijd in rechthoeken van ± 8x4 cm. Snijd de rechthoeken diagonaal doormidden. Breng een ruime pan water met zout aan de kook. Kook de bonen hierin ± 4 min.

  4. Voeg de laatste minuut de reepjes courgette toe. Giet af en doe de groenten in een kom. Rasp de helft van de sinaasappelschil dun af en snijd de sinaasappel in partjes. 

  5. Meng de sinaasappelpartjes, rasp, olijfolie, wijnazijn, parmaham en kappertjes door de bonen. Breng op smaak met peper en zout. 

  6. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de polentakoekjes in delen aan beide kanten lichtbruin. Reken op ± 1½ min. per kant. Serveer met de lauwwarme salade en bestrooi met de Parmezaanflinters.