Gnocchi bolognese

Gnocchi bolognese

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Gnocchi bolognese

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 tenen knoflook (fijngehakt)
    • 1 kg gnocchi
    • 1 wortel (in kleine blokjes)
    • 2 stengels bleekselderij (in boogjes)
    • 1 laurierblad
    • 1 ui gesnipperd
    • 250 ml
    • 2 blikjes tomatenpuree (à 70 g)
    • 5 el olijfolie
    • 75 g rucola slamelange
    • 2 el
    • 300 g
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Fruit de ui met de wortel, de bleekselderij en de knoflook 3 minuten zonder te kleuren.

  2. Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten rul.

  3. Schep de tomatenpuree erdoor en bak 1 minuut.

  4. Schenk de wijn in de pan. Voeg het laurierblad toe en stoof de gehaktsaus 10 minuten op laag vuur.

  5. Kook intussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

  6. Maak de slamelange aan met de laatste 3 eetlepels olijfolie, de balsamicoazijn en zout en peper naar smaak.

  7. Verdeel de gnocchi over 4 borden. Schep er de bolognesesaus op en serveer met de salade.

Misschien vind je dit ook wel lekker!