Goulash van Ilse

Goulash van Ilse

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Goulash van Ilse

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 el
    • 2 teentjes knoflook
    • 3 el
    • 2 uien
    • 2 rode paprika's
    • 100 ml
    • 200 ml rundvleesbouillon
    • 400 g tomaten
    • 150 g spekjes
    • 750 g runderrib lappen
    • 5 el Becel Olieblend
    • 300 g sperziebonen
    • 1 peper en zout
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Voorbereiding: 20 minuten en 2 uur wachten. 

  2. Snijd het vlees, de tomaten, de paprika's en de uien in blokjes. Snijd de sperziebonen in tweeën of drieën.

  3. Pers de teentjes knoflook. Meet 100 ml rode wijn af.
  4. Doe 5 eetlepels Becel Olie Blend in een pan en bak het rundvlees rondom bruin. Kruid het vlees met peper en zout (niet te veel zout, want de spekjes zijn zout van zichzelf).

  5. Voeg vervolgens de spekjes toe en bak deze nog even mee.
  6. Voeg de ui, de knoflook, de paprika en de tomaat aan het vlees toe en bak dit enkele minuten mee.

  7. Strooi 2 eetlepels paprikapoeder over het vlees en de groenten heen en bak dit mee.

  8. Voeg nu 100 ml rode wijn en 200 ml rundvleesbouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat het 2 uur sudderen.

  9. Voeg na 2 uur de sperziebonen toe en laat deze nog 45 tot 50 minuten mee sudderen.
  10. Vul een bekertje met een eetlepel maizena en voeg hier water aan toe. Roer het geheel glad en meng dit door de goulash. Hierdoor wordt de goulash iets dikker. 

Misschien vind je dit ook wel lekker!