Gourmet met varkenslapjes

Gourmet met varkenslapjes

Ik heb alle tijd Makkelijk Goedkoop

Gourmet met varkenslapjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 300 g varkenslapjes
    • 400 g aardappels (gekookt en in blokjes gesneden)
    • cayennepoeder
    • 1 dl Blue Band Finesse voor Koken
    • Croma Bakken & Braden vloeibaar (om in te bakken)
    • 1 el Calvé dressing Honing Mosterd
    • 1 bosje lente-ui (in ringetjes)
    • 100 g
    • 1 borrelglaasje witte wijn
    • 1 el peterselie (gehakt)
Meer dan 1 uur

Voorbereiding:

  1. Snijd het groen van de lente-uitjes. Snijd de rest van de lente-uitjes in kleine ringetjes.

  2. Meng in een keukenmachine de roquefort met de witte wijn. Klop de room op. Spatel de room, de lente-uitjes en de peterselie door het roquefortmengsel. Laat ten minste 1 uur in de koelkast afkoelen.

Gourmetten:

  1. Bak de varkenslapjes in de margarine eerst aan beide kanten aan in de pannetjes of op de grillplaat (doe ze daarna in pannetjes). Schep er een flinke lepel roquefort over en laat dit smelten.
  2. Het groen van de lente-uitjes kan worden verwerkt in een koude aardappelsalade. Meng de gekookte aardappelblokjes met een lichte vinaigrette en de ringetjes van de lente-ui. Breng verder op smaak met cayennepeper en maak af met krokant gebakken spekblokjes.

Misschien vind je dit ook wel lekker!