Gratin met abrikozen

Gratin met abrikozen

Snel klaar Iets moeilijker Goedkoop

Gratin met abrikozen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 8 abrikozen
    • 4 eieren
    • 1.5 dl
    • 2 el
    • 1 pakje vanillesuiker
    • 50 g (+ extra om te bestrooien)
    • 50 g amandelschilfers
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

  2. Spoel, halveer en ontpit de abrikozen. Besprenkel ze met de abrikozenlikeur. Bestrooi ze met poedersuiker en leg ze even aan de kant.

  3. Splits de eieren. Klop de eierdooiers met de vanillesuiker en de poedersuiker tot een glad, wit mengsel. Klop de room stijf met wat poedersuiker. Klop de eiwitten stijf. Spatel de room door het eierdooiermengsel. Roer een schepje stijf eiwit door het mengsel. Spatel daarna al het eiwit voorzichtig door het mengsel.

  4. Verdeel de abrikozen over 4 ovenvaste, ondiepe kommetjes. Verdeel het eimengsel erover. Bestrooi met het amandelschaafsel. Zet de kommetjes 10 minuten in de oven tot het mengsel goudbruin begint te kleuren.

  5. Werk af met poedersuiker en serveer de zoete gratin warm.