Griekse gehaktballetjes in tomatensaus

Griekse gehaktballetjes in tomatensaus

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Griekse gehaktballetjes in tomatensaus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 blikjes (evt. met knoflook)
    • 2 eieren
    • 1 pot tzatziki
    • olie
    • 1 pakje rijst
    • 4 bouillonblokjes
    • 4 el gyroskruiden
    • 3 teentjes knoflook
    • 2 beschuiten
    • 1 kg gehakt
    • 2 uien
    • 1 peper (zout, oregano)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Meng het gehakt met de gyroskruiden, knoflook, eieren en beschuit (hier maak je paneermeel van). Ik heb van die heerlijke boerenbeschuit gebruikt met zaden en pitten. Draai balletjes ter grootte van een flinke bitterbal.

  2. Zet een pan op met 2 liter water en voeg de bouillonblokjes toe. Leg de balletjes in de bouillon en laat ze ca. vijf minuten in het water liggen (van de kook af).

  3. Daarna schep je ze eruit. De balletjes zijn dan gaar. (Snijd er eentje door om te testen) De bouillon kan je later gebruiken om rijst in te koken.

  4. Fruit de uitjes en knoflook en kiep de blikjes tomatenblokjes in de pan en laat je ze een minuut of 20 sudderen en inkoken. Zijn de balletjes al gaar dan kan je ze naderhand toevoegen.

  5. Laat ze anders meegaren in de saus. Breng de saus op smaak met peper, zout, oregano en evt. nog een schepje gyroskruiden. Lekker met rijst, couscous of brood en tzatziki.

Misschien vind je dit ook wel lekker!