Griekse gehaktballetjes met tzatzikisalade

Griekse gehaktballetjes met tzatzikisalade

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Griekse gehaktballetjes met tzatzikisalade

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 komkommers
    • 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
    • 1 pak meergranenrijst (à 275 g)
    • 1 bakje tzatzikisaus (250 g, koelvers)
    • verse koriander (voor de garnering)
    • 2 uien (gesnipperd)
    • 1 tl gemalen kaneel
    • 2 el olijfolie
    • 300 g lams/rundergehaktballetjes
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

  2. Verhit de olie in een hapjespan en fruit 1 ui. Voeg de gehaktballetjes toe en bak 5 minuten mee. 

  3. Voeg de blikken tomaat en de kaneel toe. Druk de tomaten met een spatel klein.

  4. Stoof de gehaktballetjes 10 minuten. 

  5. Halveer de komkommers, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd ze in plakjes. Meng de komkommer met de laatste ui en de tzatziki.

  6. Verdeel de rijst en de gehaktballetjes over 4 diepe borden. Serveer met de komkommersalade en garneer met wat verse koriander.

Misschien vind je dit ook wel lekker!