Griekse kofta

Griekse kofta

Een recept van Foodbloggers Lekker & Simpel
Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Griekse kofta

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten:

    • 150 g
    • 1 ei
    • 1 tl gehaktkruiden
    • beschuit (of paneermeel)
    • 1 paprika
    • 0.5 aubergine
    • 1 blik tomatenblokjes (à 400 g)
    • 1 kleine ui
    • 1 teentje knoflook
    • 1 tl tijm
    • 1 tl paprikapoeder
    • 1 tl oregano
    • 1 snufje kaneel
    • 1 snufje peper en zout
    • 150 g pasta of rijst
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding:

  1. Zet een pan water op en kook de pasta of rijst volgens de bereidingswijze op het pak.

  2. Snijd de ui, paprika en aubergine in stukjes. Meng het gehakt met een ei en wat paneermeel.

  3. Kneed daarna gehaktballen van het gehakt. Je kunt eventueel nog wat gehaktkruiden toevoegen aan de gehaktballen.
  4. Giet een scheutje olie in een pan en bak de gehaktballen rondom bruin.
  5. Voeg vervolgens de ui, aubergine en paprika toe en bak dit een paar minuten mee.
  6. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en de kruiden toe en laat de saus nu ca. 10 minuten pruttelen.

  7. Serveer de pasta of rijst met de saus.

  8. Aantal kcal: 282 p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!