Griekse ovenkip

Griekse ovenkip

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Griekse ovenkip

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 bakplaat bekleed met bakpapier
    • 2 takjes rozemarijn
    • 1 citroen
    • 600 g aardappelpartjes (diepvries)
    • 200 g (in blokjes)
    • 2 tl
    • 6 el olijfolie
    • 2 tenen knoflook (fijngehakt)
    • 2 courgettes (in halve maantjes van 1 cm)
    • 500 g kipfilets
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.

  2. Meng in een grote schaal de kipfilet met de courgette, de knoflook, het citroensap, 3 el olijfolie, de oregano en zout en peper naar smaak.
  3. Spreid uit over de bakplaat en bestrooi met de feta.
  4. Bak de kip met de courgette in 20-25 minuten bruin en gaar in de oven. Verhit intussen in een koekenpan de rest van de olie.

  5. Bak de aardappelpartjes in 10 minuten goudbruin en gaar. Schep de rozemarijn erdoor en bak nog 1 minuut.

  6. Serveer de kip met de courgette en feta met de rozemarijnpartjes.
  7. Lekker met knoflooksaus.

Misschien vind je dit ook wel lekker!