Griekse pastaschotel

Griekse pastaschotel

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Griekse pastaschotel

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 60 g (in stukjes)
    • 500 g
    • 1 ui
    • 0.5 piment
    • 0.5 tl kaneel
    • 2 takjes verse peterselie
    • 3 eiwitten (bewaar de eidooiers voor bechamelsaus)
    • 300 ml
    • 100 ml droge witte wijn
    • 120 g Parmezaanse kaas
    • 400 g penne pasta
    • 3 el
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan. Rul het gehakt hierin bruin. Snipper de ui en voeg toe aan het vlees. Giet de wijn erbij en laat 2 min koken.
  2. Voeg dan de tomatensaus, peterselie, kaneel, piment, peper en zout toe. Laat de gehaktsaus 15 min sudderen (zonder deksel).
  3. Kook ondertussen de pasta met een beetje zout gaar en giet af. Voeg het paneermeel toe aan de gehaktsaus zodat er een dikke substantie ontstaat. Is de saus nog erg dun dan laat je hem even zachtjes koken en indikken.
  4. Mix de eiwitten stijf met een mixer en meng deze samen met 60g boter en 75g parmezaanse kaas door de penne.

  5. Verwarm de oven op 175ºC. Maak dan de bechamelsaus: Smelt de boter in een pannetje en voeg dan de bloem toe klop met een garde tot een roux. Laat 1 minuutje bakken en giet dan beetje bij beetje de melk erbij. Blijf met de garde roeren totdat de saus begint in te dikken.

  6. Klop dan de eidooiers er door en breng op smaak met een snufje nootmuskaat. Zorg er voor dat er geen klontjes in de saus komen en dat de saus niet aanbrand van onder.
  7. Vet een ovenschaal in met een laagje olijfolie. Verdeel de helft van de het penne mengel over de bodem en druk zachtjes aan Verdeel het gehaktmengsel er over en druk deze ook zachtjes aan. Schep de andere helft van de penne er op en verdeel daarna de bechamelsaus gelijkmatig over de ovenschotel. Bestrooi met de overgebleven kaas en zet ongeveer 45 min in de oven.

Misschien vind je dit ook wel lekker!