Griekse pompoensalade

Griekse pompoensalade

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Griekse pompoensalade

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 100 g zwarte olijven
    • 75 g rucola
    • 1 pompoen (schoongeboend)
    • 1 ciabatta
    • 2 el amandelschaafsel
    • 5 el olijfolie
    • 250 g cherrytomaten
    • 1 bakplaat bekleed met bakpapier
    • 150 g (in blokjes)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Halveer de pompoen. Verwijder met een lepel de zaden en pitten. Snijd de pompoen in partjes en leg ze op de bakplaat. Besprenkel de pompoen met 2 el olijfolie en bestrooi met zout naar smaak.
  2. Rooster de pompoen in de voorverwarmde oven in 30-35 min. bruin en gaar, tot de punt van een mes makkelijk door het vruchtvlees glijdt.
  3. Leg de laatste 10 min. de cherrytomaten bij de pompoen.
  4. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en schud op een bord. Verdeel de rucola met de pompoen over 4 borden. Bestrooi met de olijven, de feta en het amandelschaafsel.
  5. Sprenkel er de laatste 3 el olie over en bestrooi met zout en peper naar smaak. Serveer met (geroosterde) sneetjes ciabatta erbij.

Misschien vind je dit ook wel lekker!