Griekse spinazierijst met geitenkaas

Griekse spinazierijst met geitenkaas

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Griekse spinazierijst met geitenkaas

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • dille
    • zwarte peperkorrel
    • 1 takje peterselie
    • 80 g zachte geitenkaas (in kleine stukjes)
    • 400 ml
    • 1 citroensap
    • 180 g
    • 200 g verse spinazie
    • 2 teentjes knoflook
    • 2 kleine sjalotjes
    • 2 el olijfolie
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Was de spinazie goed en snij hem in grove stukken. Snij het sjalotje fijn en snij vervolgens de knoflook fijn.
  2. Snij de platte peterselie en dille fijn. Warm 200 ml bouillon op en zet de rijst vast klaar.
  3. In een ruime pan doe je de eetlepel olijfolie en daarin bak je de ui en de knoflook zachtjes gedurende 4 minuten.
  4. Voeg nu de spinazie toe, roer goed door en als het geslonken is voeg je de warme bouillon, de kruiden, wat zwarte peper en de rijst toe. Breng het geheel aan de kook, doe een deksel op de pan en kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op het pak.
  5. Als de kooktijd van de rijst voorbij is giet je de rijst met de deksel erop af. Laat nog een paar minuten staan met het deksel op de pan.
  6. Roer de rijst vervolgens goed los met een vork, voeg nog wat zwarte peper toe en sprenkel er wat vers citroensap naar smaak overheen.
  7. Serveer in schaaltjes met de geitenkaas erover heen gekruimeld.
  8. Bron: natriumarm.eu

Misschien vind je dit ook wel lekker!