Griekse worstjes en knoflookpartjes

Griekse worstjes en knoflookpartjes

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Griekse worstjes en knoflookpartjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 uien (in ringen)
    • 1 aubergine (in halve plakken)
    • 1 kg vastkokende aardappelen (schoongeboend)
    • 4 el olijfolie
    • 300 g merguezworstjes
    • 3 tenen knoflook (fijngesneden)
    • 2 el (fijngehakt)
    • 75 g (in blokjes)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de aardappelen in partjes en kook ze 5 minuten in water met zout.

  2. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de worstjes in 8 minuten bruin en gaar. Neem ze uit de pan.

  3. Fruit in het bakvet de uiringen met de helft van de knoflook en schep bij de worstjes.
  4. Bak in de pan de aubergine in 5 minuten gaar; voeg indien nodig extra olijfolie toe. Voeg de uiringen en worstjes weer toe en houd warm.

  5. Verhit intussen in een tweede koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de aardappelpartjes in 5 minuten goudbruin en gaar. Schep de resterende knoflook erdoor en bak nog 1 minuut.

  6. Bestrooi de worstjes met de feta, de peterselie en zout en peper. Verdeel het vlees met groenten en de aardappelpartjes over 4 borden.