Groene asperges met gehakt en mozzarella uit de wok

Groene asperges met gehakt en mozzarella uit de wok

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Groene asperges met gehakt en mozzarella uit de wok

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 ui
    • 1 teen knoflook
    • 500 g verse groene asperges
    • 1 courgette
    • 150 g mini mozzarella balletjes
    • 350 g penne pasta
    • 2.5 el Croma Roerbak Oliemelange Olijf
    • 200 g rundergehakt
    • 350 ml tomatensaus met kruiden
    • 3 el fijngesneden basilicumblaadjes
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Was de asperges en snijd het onderste stugge stukje (ca. 2 cm) eraf en snijd de rest van de asperges in schuine stukjes van ca. 2 cm. 

  2. Was de courgette en snijd deze in plakken van ca. 1 cm en vervolgens in vieren. Laat de bolletjes mozzarella uitlekken en halveer ze.

  3. Kook de pasta in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

  4. Verhit intussen de wok op een hoog vuur en verdeel de oliemelange met een draaiende beweging over de bodem van de wok. Roerbak, als de olie heet is, de ui met de knoflook en de aspergestukjes ca. 2 minuten. Voeg het rundergehakt toe en bak alles al omscheppend ca. 4 minuten.

  5. Voeg de courgette toe en roerbak ca. 3 minuten mee. Schep de tomatensaus en peper naar smaak erdoor en breng alles al omscheppend aan de kook. 

  6. Doe alles over in een schaal en verdeel de mozzarella en de basilicum erover. Serveer met de afgegoten pasta.

Een makkelijke recept uit de wok. Met rundergehakt, knapperige groene asperges, courgette en tomatensaus. Bereid in Croma Roerbak Oliemelange Olijf en gegarneerd met mini mozzarella en verse basilicum.

Bron: Croma