Groene aspergesoep met ham & ei

Groene aspergesoep met ham & ei

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Groene aspergesoep met ham & ei

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 l groentebouillon (van tablet)
    • 1 el peterselie (fijngehakt)
    • 150 g hamreepjes
    • zout en peper
    • 4 el
    • stokbrood (eventueel voor erbij)
    • 500 g groene asperges
    • 2 kruimige aardappelen (geschild)
    • 2 eieren
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd of breek het houtachtige uiteinde van de asperges. Snijd ze in stukjes. Snijd ook de aardappelen in stukken.

  2. Kook de asperges met de aardappel in de bouillon in 15 minuten gaar.

  3. Kook intussen de eieren in 8 minuten hard. Laat de eieren onder koud stromend water schrikken. Pel en snijd ze in blokjes. Meng het ei met de ham en peterselie.

  4. Neem de soep van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.

  5. Verdeel de soep over 4 kommen. Schenk een beetje room in de soep en garneer met het ei-hammengsel. Serveer met stokbrood.

Misschien vind je dit ook wel lekker!