Groene curry pannenkoeken

Groene curry pannenkoeken

Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

Groene curry pannenkoeken

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 200 g
    • 2 eieren
    • 3 el Blue Band Iedere Dag
    • 400 g verse Oosterse wokgroenten (panklaar)
    • 3 el
    • 3 el
    • 60 g cashewnoten
    • 250 ml
    • 250 ml kokosmelk in blik
    • 2 el Conimex groene curry paste
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Zeef de bloem met een snufje zout boven een kom, maak een kuiltje in het midden en breek de eieren erboven. Schenk beetje bij beetje de melk en kokosmelk erbij en roer met en garde tot een glad beslag zonder klontjes. Roer de groene curry en 1 eetlepel vloeibare margarine erdoor.

  2. Verhit een koekenpan (ø ± 25 cm) met antiaanbaklaag en schep een volle soeplepel van het beslag in de pan. Laat het beslag uitlopen door met de pan een draaiende beweging te maken. Bak totdat de pannenkoek aan de bovenkant bijna droog is en keer hem met een spatel.
  3. Houd de pannenkoeken warm op een bord op een pan met kokend water waarop een omgekeerd schoteltje is gelegd. Ga door tot al het beslag is opgebruikt.
  4. Verhit ondertussen wat vloeibare margarine in een wok en roerbak hierin de wokgroenten. Voeg 3 eetlepels oestersaus en 3 eetlepels sojasaus toe en verwarm het geheel nog even goed. Zet het vuur uit en voeg de cashewnoten toe.
  5. Serveer de geroerbakte groenten op de curry pannenkoeken en bestrooi eventueel nog met wat vers gehakte koriander.
Zin in hartige én zoete pannenkoeken? Met dit recept voor pannenkoeken hoef je niet te kiezen!

Misschien vind je dit ook wel lekker!