Groene groentecurry met spitskool & aubergine en noedels

Groene groentecurry met spitskool & aubergine en noedels

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Groene groentecurry met spitskool & aubergine en noedels

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 aubergine
    • 3 kleine rode uien
    • 1 el Conimex wokolie
    • 300 g gesneden spitskool
    • 1 bakje Conimex Kruidenpasta Groene Curry
    • 4 el Conimex Geraspte Kokos
    • 250 g Conimex woknoedels
    • 150 g gerookte spekblokjes
    • 1 tl citroenrasp
    • 3 takjes
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de aubergine in blokjes. Pel en snijd de uien in ringen.
  2. Verhit een wok, voeg een eetlepel wokolie toe en roerbak de ui, aubergine en de spitskool 4 minuten. Roer de kruidenpasta, de geraspte kokos en 150 ml warm water erdoor en laat de curry 4-6 minuten koken tot de saus dik en smeuïg is.

  3. Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en laat ze uitlekken.
  4. Bak de gerookte magere spekjes in een droge koekenpan zachtjes uit op een laag vuur. Bak de citroenrasp 30 seconden mee. Schep het spekjesmengsel door de noedels.

  5. Scheur de basilicumblaadjes los en in stukjes en meng driekwart van de basilicum met de noedels. Verdeel de noedels en de curry over 4 brede kommen en strooi de rest van de basilicum erover.

Dit recept noedels met zijn groene groenten en kleur geven een hemelse curry. De spitskool en aubergine vullen deze curry samen met de kruidige basilicumnoedels en spekjes.

Bron: Conimex