Maaltijdsalade met couscous, asperges en bacon

Maaltijdsalade met couscous, asperges en bacon

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Maaltijdsalade met couscous, asperges en bacon

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 40 g geschaafde amandelen
    • 1 citroen
    • 4 eieren
    • 240 g
    • 250 g
    • 700 g groene asperges
    • 200 g hüttenkäse
    • zout & peper
    • 200 g
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Zet een pannetje met water op voor de asperges en de eieren. 

  2. Schil de onderste drie centimeter van de asperges en snijd een centimeter van de onderkant af. Kook de asperges in 3 minuten beetgaar, schep ze met een schuimspaan uit het water en laat afkoelen.

  3. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  4. Was ondertussen de gemengde sla in ruim water en laat uitlekken. Zet het pannetje terug op het vuur en kook de eieren in 7 minuten bijna hard en laat ze vervolgens schrikken.

  5. Snijd ondertussen de bacon in dunne reepjes. Verhit een pannetje en rooster de geschaafde amandelen in enkele minuten bruin en bewaar apart. Bak vervolgens (zonder bakvet) de bacon krokant.

  6. Meng nu alle ingrediënten samen in een grote salade kom. Meng voor de dressing de Hüttenkäse met citroen en olijfolie en breng op smaak met zout & peper. Garneer de salade met de dressing.

Misschien vind je dit ook wel lekker!