Groene salade met zalm

Groene salade met zalm

Snel klaar Erg makkelijk Duur

Groene salade met zalm

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 zalmfilets
    • peper en zout
    • 3 el Blue Band Vloeibaar
    • 100 g
    • 100 g
    • 75 g botersla
    • 4 el olijfolie
    • 1 el witte balsamico azijn
    • 2 sinaasappels
    • 1 takje dille
    • 1 grote avocado
    • 1 el citroensap
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kruid de zalmfilets met peper en zout. Verhit de vloeibare margarine in een koekenpan en bak de stukken vis hierin gaar in 4 à 6 minuten. Laat ze dan enigszins afkoelen op een bord. Was de veldsla, waterkers en botersla en verwijder worteltjes en harde steeltjes.
  2. Maak een dressing van olie en azijn. Schil de sinaasappels dik met een mes en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Vang het uitlekkend sinaasappelsap op en voeg dit toe aan de dressing. Breng deze verder op smaak met de gehakte dille, zout en peper.
  3. Halveer de avocado en verwijder de pit en de schil. Snijd het vruchtvlees in plakken en besprenkel ze met citroensap om verkleuren tegen te gaan.
  4. Verdeel de zalm in grove stukken. Meng de slablaadjes met de dressing en verdeel ze over 4 borden. Verdeel hierover de plakken avocado, de sinaasappel en stukken zalm. Bestrooi met versgemalen peper.

Misschien vind je dit ook wel lekker!