Groene Thaise curry met biefstuk, babymaïs en cashewnoten

Groene Thaise curry met biefstuk, babymaïs en cashewnoten

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Groene Thaise curry met biefstuk, babymaïs en cashewnoten

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • 150 g witte rijst
    • Conimex wokolie
    • 1 pakje Conimex groene curry paste
    • 30 g ongezouten cashewnoten
    • 1 tl kerriepoeder
    • 250 g biefstukken
    • 200 g
    • 6 kleine tomaten
    • 1 pakje Conimex kokosmelk
    • 10 sprietjes bieslook
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet en laat uitlekken.
  2. Verhit ondertussen een scheutje olie in een wok en roerbak hierin de cashewnoten 1 minuut. Voeg het kerriepoeder toe, schep om en laat op keukenpapier afkoelen. Maak de wok even schoon met keukenpapier.

  3. Snijd de biefstuk in 10 stukken. Was en snijd de tomaten in parten. Laat de babymaïs uit blik eventueel uitlekken en dep droog met keukenpapier.

  4. Verwarm een wok op hoog vuur, schenk er ca. 2 eetlepels wokolie in en wok de babymaïs 3 minuten. Zet na 1 minuut wokken het vuur laag. Schuif naar 1 kant van de pan. Schenk eventueel 0,5 eetlepel extra wokolie in de wok en roerbak de biefstuk 2 minuten. Schep de tomaten erdoor. Zet het vuur laag. 

  5. Voeg vervolgens de currypasta, 50 ml water en het pakje kokosmelk toe. Breng al roerende aan de kook en laat 1-2 minuten pruttelen.

  6. Verdeel de rijst en de curry over 2 diepe borden of brede kommen. Strooi de cashewnoten erover en maak af met in stukjes geknipte bieslook.

Bron: Conimex

Misschien vind je dit ook wel lekker!