Groene voorjaarsragout

Groene voorjaarsragout

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Groene voorjaarsragout

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g groene asperges
    • 2 kleine koolrabi
    • 4 takjes (of platte peterselie)
    • 100 g Blue Band Finesse voor Verrijken
    • 750 ml
    • 1 bosje lente-ui
    • 1 el olie of olijfolie
    • 2 el
    • 8 eieren
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Was de asperges, snijd de houtachtige uiteinden eraf en schil zo nodig het onderste deel dun. Snijd de asperges in stukken – houd de kopjes apart. Schil de koolrabi’s, snijd ze in plakjes en vervolgens in repen van 1 cm dik.

  2. Breng de bouillon aan de kook. Laat de stukjes asperge en koolrabi afgedekt 15 minuten zachtjes koken. Voeg na 5 minuten ook de aspergekopjes toe. Giet de groenten af en laat uitlekken, vang het kookvocht wel op.
  3. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in stukken van 3 cm. Verhit de olie in een pan en fruit de lente-ui 2 minuten. Stuif de bloem erover en bak kort mee. Schenk er al roerend de opgevangen bouillon bij. Laat de saus 10 minuten zachtjes inkoken.
  4. Kook intussen de eieren in ca. 6 minuten bijna hard, de dooier mag klef blijven. Laat ze schrikken. Was de kervel en schud goed droog. Pluk de blaadjes los.
  5. Roer de stukjes asperge en koolrabi door de saus en warm nog even door. Roer er de Finesse voor Verrijken door. Pel en halveer de eieren. Schep de lenteragout in 4 diepe borden en leg de halve eieren erop. Bestrooi met de kervel.