Groenteburger met gebakken rijst

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Groenteburger met gebakken rijst

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 75 g gezouten cashewnoten
    • 1 prei (gesneden)
    • 4 stuks vega toscaanse carré
    • 400 g rode kidneybonen
    • 4 el olijfolie
    • 500 g broccoliroosjes
    • 300 g
    • 3 el honing of gembersiroop

Op zoek naar een geschikte maaltijd voor een vegetariër. Dan hebben we goed nieuws: je hebt bij deze een heerlijk recept gevonden. En nog eens gemakkelijk te maken ook!

Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Kook in een bodem water met zout de broccoli in 5 minuten beetgaar.

  3. Verhit in een hapjespan 2 eetlepels olie. Bak de prei in 4 minuten beetgaar.

  4. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en bak de groenteburgers in 2 minuten per kant goudbruin en krokant.

  5. Schep de rijst met de broccoli en de kidneybonen door de prei en bak 2-3 minuten mee. Voeg de cashewnoten met de honing of gembersiroop toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met zout en peper.

  6. Verdeel de rijst over 4 kommen en leg er een groenteburger bij.

Op zoek naar meer inspiratie? Probeer dan deze Griekse vega pastaschotel.

Misschien vind je dit ook wel lekker!