Groenteburger met wortelsalade

Groenteburger met wortelsalade

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Iets duurder

Groenteburger met wortelsalade

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 3 rode bieten (ongekookt)
    • 1 ui
    • 3 teentjes
    • 2 el (gehakt)
    • 2 takjes (blaadjes)
    • 1 el koriander (gehakt)
    • 100 g (meergranen)
    • 2 el
    • 2 el
    • 2 wortels
    • 2 teentjes (voor de salade)
    • handje bladpeterselie (grof gehakt, voor de salade)
    • 200 ml (kant-en-klaar)
    • witte wijn
    • 2 el
    • 1 citroen (sap)
    • 1 blik zwarte bonen (200 g)
    • 1 blik kikkererwt (300 g)
    • peper en zout
    • 1 paksoi (3 blaadjes zijn voldoende)
    • olijfolie
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Besprenkel de bieten met olijfolie en kruid ze met zout. Zet ze een halfuur in de oven. Laat afkoelen, pel en snijd in blokjes.

  3. Maak de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Pel en snipper de ui, stoof in olijfolie en laat afkoelen.

  4. Spoel de bonen en de kikkererwten en laat uitlekken. Schraap de wortelen en snijd in plakjes. Pel en pers de knoflook. Spoel de paksoi en snijd in stukken.

  5. Stoof de wortelen met de knoflook en de harissa in olijfolie. Blus af met de wijn. Voeg de kikkererwten en de tomatensaus toe. Stoof nog even en haal van het vuur af. Doe er de paksoi en peterselie bij en laat afkoelen. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

  6. Mix de rijst fijn met de bonen, de biet, de knoflook, de gestoofde ui, de appelazijn, de peterselie, de koriander en de tijm. Kruid met peper en zout. Kneed er de bloem door, vorm er burgers van en zet ze een halfuur in de koelkast.

  7. Bak de burgers op laag vuur. Serveer ze met de wortelsalade en garneer met een takje groen.

Misschien vind je dit ook wel lekker!