Groententempura met cajundip

Groententempura met cajundip

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Groententempura met cajundip

Ingrediënten voor 4 personen
  • Voor de cajundip:

    • 1 dl Blue Band Finesse voor Koken
    • 3 lente-uitjes
    • 2 el milde olijfolie extra vergine
    • 1 tl cajunkruiden
    • 4 el mayonaise
  • Voor de groentetempura:

    • 1 pakje tempurameel
    • 1 winterwortel
    • 6 lente-uitjes
    • 1 courgette
    • frituurolie
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze fijn. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de lente-uitjes. Voeg de kookroom en cajunkruiden toe en breng het aan de kook. Laat het afkoelen en meng de mayonaise erdoor.

  2. Verhit de frituurolie tot ca. 180 °C. 

  3. Maak de groenten schoon en snijd ze in frites. Maak het beslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

  4. Haal de groenten door het beslag en frituur ze in porties goudbruin in de hete olie.

  5. Serveer met de cajundip.

Tempura van een groentemix en met een cajundip. Tempura is een Japans gerecht en geeft tevens een manier van bereiden aan; in beslag gedoopt en kort frituren.