Groentetaartjes met pompoen en broccoli

Groentetaartjes met pompoen en broccoli

Mag even duren Erg makkelijk Goedkoop

Groentetaartjes met pompoen en broccoli

Ingrediënten voor 6 personen
  • Ingrediënten

    • 200 g aardappels
    • 300 g pompoenen
    • 2 wortels (grote)
    • 300 g broccoli
    • 3 eidooiers
    • 800 ml
    • 50 g
    • 1 el olijfolie
    • 100 g margarine
    • 6
    • 4 el
    • 1 ui
    • 1 rode paprika
    • cayennepeper
    • zout (eventueel)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 210 °C. Schil de aardappelen, pompoen en de wortelen en snijd ze in gelijke stukken. Pluk de roosjes van de broccoli. Pel en snipper de ui. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes. Rasp de kaas. 

  2. Kook de broccoli, de aardappelen, de pompoen en wortelen samen gaar. Laat uitlekken.

  3. Fruit de ui en de paprika 2 minuten in de olijfolie en doe ze bij de andere groenten. 

  4. Verhit de margarine in een pan en doe de bloem erbij. Roer goed tot ze goudgeel is. Voer langzaam, al roerend, de melk toe en breng aan de kook. Laat 1 minuut doorkoken, neem van het vuur af en laat een beetje afkoelen. 

  5. Roer de kaas en de eidooiers erdoor. Breng op smaak met cayennepeper (en zout) en schep de groenten erdoor.

  6. Bestrijk zes taartvormpjes met olie, leg er het bladerdeeg in en snijd de randen bij. Verdeel de groenten erover. Zet ongeveer 30 minuten in de oven.

Misschien vind je dit ook wel lekker!