Guacamole met gegratineerde tortilla chips

Guacamole met gegratineerde tortilla chips

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Guacamole met gegratineerde tortilla chips

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 0.5 kleine rode ui
    • 1 teentje knoflook
    • zout en peper
    • 1 trostomaat
    • 1 bosuitje
    • 2 kleine rijpe avocado's
    • 1.5 el
    • 0.5 tl groene tabasco
    • 2 el
    • 2 el eetlepels Blue Band Finesse voor Verrijken
    • 125 g tortilla chips
    • 100 g
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de ovengrill voor. 

  2. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Halveer de gewassen tomaat en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes. Maak het bosuitje schoon en snijd het in ragdunne ringetjes. Halveer de avocado’s, wip de pitten eruit en trek de schil van het vruchtvlees.

  3. Prak het vruchtvlees met het limoensap grof. Schep de ui, de uitgeperste knoflook, de stukjes tomaat, 1,5 eetlepel koriander en tabasco, peper en zout naar smaak erdoor. 

  4. Verdeel de guacamole over een laag schaaltje, lepel de Finesse voor Verrijken erover en bestrooi met de rest van de koriander.

  5. Verdeel de tortilla's over de bodem van een kleine ovenschaal. Strooi er de bosui en de kaas over. Zet het schaaltje 5 minuten onder de hete grill. 

  6. Serveer de chips met de guacamole.

Guacamole maken dat is eenvoudig met dit guacamole recept. Met tortilla chips uit de oven met kaas maak je er een heerlijke lunch van. Of serveer deze guacamole met tortilla chips als borrelhapje of voorafje bij chili con carne.

Misschien vind je dit ook wel lekker!