Hachee - basisrecept

Hachee - basisrecept

Ik heb alle tijd Makkelijk Iets duurder

Hachee - basisrecept

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 750 g riblappen
    • 2 kruidnagels
    • peper en zout
    • 3 uien
    • 1 blokje Knorr runderbouillon
    • 2 el
    • 5 el Croma Vloeibaar
    • 2 laurierblaadjes
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Haal de riblappen een half uur voor het bakken uit de koelkast, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
  2. Pel en snijd de uien in ringen. Snijd het vlees in blokjes van 1,5 cm, dep ze vlak voor het bereiden droog met keukenpapier en bestrooi ze met wat peper.

  3. Verhit op hoog vuur 5 eetlepels vloeibare margarine in een braadpan en wacht tot die bruin kleurt. Bak nu de stukken vlees rondom aan. Geregeld omscheppen.
  4. Bak vervolgens de uienringen 3 minuten mee. Voeg dan het bouillonblokje, een 1/2 liter heet water, de azijn, de laurierblaadjes en de kruidnagels toe en breng dit tegen de kook aan. Laat het vlees in 2,5 - 3 uur, met het deksel half op de pan, op het allerlaagste pitje gaar sudderen.
  5. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!
Bron: Croma

Misschien vind je dit ook wel lekker!