Haloumiburger met zoete aardappelfrietjes

Haloumiburger met zoete aardappelfrietjes

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Haloumiburger met zoete aardappelfrietjes

Ingrediënten voor 4 personen
    • 400 g
    • 0.5 zakje waterkers
    • 0.5 zakje gemengde sla
    • 1 rode ui
    • 1 tl harissa
    • 1 el olijfolie
    • 4 pistolets
    • 1 snufje peper
    • 1 snufje zout
    • 2 el Hellmann's mayonaise
    • 400 g zoete aardappelen
    • verse tijm (een paar takjes)
  • Voor de hummus

    • 1 teentje knoflook
    • 2 el olijfolie
    • 3 el
    • snufje chilipoeder
    • peper en zout
    • 200 g kikkererwten (blik)
    • 3 el (sesampasta)
Tussen 30 minuten en 1 uur + in de oven

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. 

  2. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in dunne frietjes. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Doe er enkele takjes tijm bij en rooster 25 minuten in de oven.

  3. Spoel de kikkererwten af en laat goed uitlekken. Giet af en doe ze in een blender. Pel en pers de knoflook en voeg samen met de tahin toe. Mix fijn. Doe er olijfolie bij tot je een smeuïge pasta krijgt. Breng op smaak met het sap van de citroen, het chilipoeder, peper en zout en meng nogmaals goed.

  4. Snijd de pistoletjes doormidden en bestrijk de onderste helft met een royale laag van de hummus. Leg daarop de waterkers, de gemengde sla, de plakjes gegrilde haloumi en de rode ui. Leg de bovenkant van de pistolet erop en maak vast met een prikkertje. 

  5. Serveer met de zoete aardappelfrietjes en de harissamayonaise.