Ham, kaas & spinazie kussentjes

Ham, kaas & spinazie kussentjes

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Ham, kaas & spinazie kussentjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 240 ml
    • 2 el
    • 1 kopje geraspte kaas (Zwitserse kaas)
    • 1 snufje nootmuskaat
    • 8 plakjes (voor 4 'kussentjes')
    • 1 ei
    • 220 g gekookte ham (in blokjes gesneden)
    • 2 kopjes verse spinazie
    • 2 el
    • 1 snufje zout en peper
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Leg de plakjes bladerdeeg op een plaat en bewaar deze in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Voor de bechamel saus: smelt de boter op middelhoog vuur in een steelpan. Voeg bloem en zout toe. Roer regelmatig tijdens het koken, tot het mengsel bleek goud wordt en een licht nootachtige aroma afgeeft.

  3. Giet onder voortdurend roeren de warme melk erbij. Klop met een houten lepel tot een gladde massa. Brengt het mengsel aan de kook en roer voortdurend over de bodem van de pan, tot het kookpunt, ca. 7 minuten.

  4. Zet het vuur laag. Laat de saus zachtjes pruttelen en dikker worden (ca. 10 minuten). Gebruik eventueel een staafmixer als er nog brokken in zitten.

  5. Roerbak de spinazie 1 minuut. Voeg de ham en de saus toe, roer goed en zet opzij.

  6. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de vierkanten plakjes bladerdeeg erop. Leg in het midden van 4 plakjes deeg ca. 2 eetlepels van de saus, top het met geraspte kaas en bedek deze met de overige 4 plakjes bladerdeeg. Druk met een vork de zijkanten dicht.

  7. Maak een eimengsel van 1 ei en een theelepel koud water. Klop dit tot een glad mengsel. Bestrijk het bladerdeeg ermee en snijd een kruis in de top (zie foto). 

  8. Bak de bladerdeegpakketjes ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven. Lekker met een knapperige salade.

  9. Aantal kcal: 475 p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!