Hamlap met rozemarijnjus

Hamlap met rozemarijnjus

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Hamlap met rozemarijnjus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kg vastkokende aardappelen (geschild)
    • 1 rode ui (gesnipperd)
    • 25 g margarine
    • 600 g witlof (in reepjes)
    • 2 takjes rozemarijn
    • 125 ml
    • 1 el citroensap
    • 1 appel (ongeschild in blokjes)
    • 3 el slasaus (halfvol)
    • 4 hamlappen
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in weinig water met zout in 20 minuten gaar.

  2. Smelt in een koekenpan de boter. Bestrooi de hamlappen met zout en peper en bak ze in 10 minuten bruin en gaar.

  3. Meng intussen de witlof met de ui, appel, slasaus, citroensap en zout en peper naar smaak. Neem het vlees uit de pan. Voeg het appelsap toe en roer de aanbaksels los.

  4. Leg het vlees met de rozemarijn in de pan en laat de jus tot de gewenste dikte inkoken. Verdeel de hamlappen met de rozemarijnjus over 4 borden. Schep er de aardappelen en witlofsalade bij.