Hamlappen met warme kersensaus

Hamlappen met warme kersensaus

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Hamlappen met warme kersensaus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 hamlappen
    • aardappeltjes (eventueel voor erbij)
    • witlof (eventueel voor erbij)
    • zout en peper
    • 2 el Blue Band Vloeibaar
    • 380 ml kersen op sap (1 pot, ontpit)
    • 0.5 bouillontablet
    • 0.5 tl gemberpoeder (djahé)
    • 0.5 tl gemalen komijn (dijnten)
    • 1 tl sinaasappelschil, geraspt
    • 1 allesbinder
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Wrijf de hamlappen in met zout en peper. Verhit de vloeibare margarine in een pan en wacht tot de grote bellen zijn verdwenen. Bak de hamlapjes ca. 8 minuten en neem ze uit de pan. 

  2. Voeg de inhoud van de pot kersen aan de pan toe en verkruimel hierboven het bouillonblokje.
  3. Voeg de specerijen en geraspte sinaasappelschil toe en breng het geheel aan de kook. Bind de saus door er al roerend allesbinder in te strooien. 

  4. Leg de hamlapjes terug in de saus en warm alles nog 2 minuten door. 

  5. Verdeel de hamlapjes met de warme kersensaus over 4 borden.

  6. Lekker met gekookte of gebakken aardappeltjes en witlof.