Hartige bolognese taart met gehakt, kaas en tomaat

Hartige bolognese taart met gehakt, kaas en tomaat

Een recept van Foodbloggers Lekker & Simpel
Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Hartige bolognese taart met gehakt, kaas en tomaat

Ingrediënten voor 4 personen
  • Voor 3/4 personen (bijgerecht):

    • 1 tomaat
    • 1 scheut melk
    • 1 ui
    • 1 el gehaktkruiden
    • 300 g mager rundergehakt
    • kruiden (1 tl paprikapoeder, chilipoeder en knoflookpoeder)
    • geraspte kaas
    • 3 eieren
    • 2 el
    • 1 blikje tomatenpuree
    • 4 plakjes bladerdeeg
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een springvorm in met boter, olie of een bakspray en beleg de vorm met het bladerdeeg.

  2. Snipper het uitje en giet een scheutje olie in een koekenpan. Fruit het uitje aan en breng ondertussen het gehakt op smaak met de gehaktkruiden. Voeg het gehakt toe aan de ui en bak deze rul. 

  3. Meng in een bakje de eieren met een scheutje melk en bloem. Roer dit goed door totdat er geen klontjes meer in zitten. Ook dit mengsel kun je op smaak brengen met wat kruiden. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  4. Als het gehakt gaar is, voeg dan de tomatenpuree en de kruiden (paprikapoeder, knoflookpoeder en wat chilipoeder) toe en roer goed door. Bak deze ongeveer 2 minuutjes mee.

  5. Snijd de tomaat in plakjes en schep het gehaktmengsel op het bladerdeeg. Giet het ei-melk mengsel over het gehakt, daarna een dun laagje geraspte kaas en maak het af met wat plakjes tomaat. Bak de hartige taart ca. 40 minuten in de oven.

Misschien vind je dit ook wel lekker!