Hartige geitenkaasgebakjes met gegrilde groenten

Hartige geitenkaasgebakjes met gegrilde groenten

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Hartige geitenkaasgebakjes met gegrilde groenten

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 0.25 aubergine
    • 0.25 courgette
    • 4 vellen
    • verse tijm
    • 1 gele paprika (klein)
    • 2 tl vloeibare margarine
    • 12 cherrytomaatjes
    • 200 g zachte geitenkaas
    • 2 el Calvé Dressing Honing Mosterd
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 

  2. Snijd de aubergine in 4 plakjes en halveer deze. Snijd de courgette in 8 plakjes en de paprika in 12 repen. Bestrijk de groenten met een beetje vloeibare margarine.

  3. Verhit een grillpan of grill en gril de groenten (in porties) 5 minuten. Keer ze geregeld en bestrooi ze met wat peper en zout. Laat de groenten op een bord afkoelen of gebruik de groenten warm.

  4. Verkruimel de geitenkaas.
  5. Leg de tomaatjes in een klein ovenschaaltje en meng ze met 1 theelepel vloeibare margarine en de tijm. Laat ze onderin de hete oven in ca. 15 minuten gaar worden. Laat ze daarna afkoelen.

  6. Knip de filovellen in vieren. Bestrijk de velletjes dun met vloeibare margarine en bestrooi ze met een beetje peper. Leg er telkens vier op elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat van de oven. 

  7. Bak de “gebaksbodems” boven in de oven, in ca. 5 minuten lichtbruin en knapperig. (Blijf er even bij want het deeg kan heel snel bruin worden.)
  8. Verdeel de geitenkaas erover maar houd een halve cm van de randen vrij.

  9. Verdeel de geitenkaasgebakjes over 4 borden. Schep de groenten en de tomaatjes over de geitenkaas. Besprenkel ze vlak voor het eten met de dressing.

Bron: Calvé

Misschien vind je dit ook wel lekker!