Hartige Mexicaanse taart met groenten

Hartige Mexicaanse taart met groenten

Een recept van Foodbloggers Lekker & Simpel
Mag even duren Erg makkelijk Goedkoop

Hartige Mexicaanse taart met groenten

Ingrediënten voor 4 personen
  • Voor 1 hartige taart:

    • 1 snufje chilipoeder
    • 1 handje geraspte belegen kaas
    • 200 ml
    • zout en peper
    • 4 eieren
    • 400 g Mexicaanse wokgroente
    • 5.5 plakjes bladerdeeg
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm je oven voor op 200 ºC. Verdeel de plakjes bladerdeeg over de bodem en de zijkant van je vorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem. 

  2. Snijd eventueel de groenten in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak de groenten totdat ze zacht zijn (ongeveer 5-7 minuten). 

  3. Meng ondertussen de eieren in een (maat)beker met de kookroom, de chili en een snufje zout en peper. 

  4. Schep de groenten over het bladerdeeg. Giet hier het eimengsel overheen en maak het af met wat geraspte kaas. 

  5. Zet de hartige taart voor ca. 40 minuten in de oven totdat hij goudbruin is.

Sofie en Jorrit: "Zelf zijn we dol op hartige taarten. Ze zijn namelijk heel makkelijk te bereiden en erg lekker om op te peuzelen. Het voordeel van een hartige taart is dat je lekker kunt variëren. Heb je bijvoorbeeld nog courgette, prei en paprika in je koelkast liggen, gebruik je dat. Het is trouwens ook lekker om bijvoorbeeld hamblokjes toe te voegen."

Ook lekker: Quiche met kerstomaten en spinazie

Misschien vind je dit ook wel lekker!